Nyt sohvaperunat liikkeelle!

Olen kevättalven aikana saanut pienoisen liikuntakärpäsen pureman. En ole koskaan ollut mikään himoliikkuja tai urheilija eikä kyse ole siitä nytkään. Olen tällä hetkellä aika innoissani siitä, että jo muutaman kuukauden ajan olen liikkunut paljon aktiivisemmin kuin vuosiin ja se tuntuu hyvältä sekä mielialassani että kehossani. Itse asiassa, olen niin innoissani, että päätin haastaa ja tsempata myös muita mukaan liikkumisen lisäämiseen. Oletko mukana?

 

pomppu
Saat itse määritellä tavoitteesi!

Kaikki alkoi siitä, kun ystäväni ehdotti, että otettaisiin parin kuukauden yhteinen jumppahaaste helmikuun alusta alkaen. Valitsimme neljä lihaskuntoliikettä, joita tekisimme kolmesta neljään kertaan viikossa seuraavien kahden kuukauden ajan. Kumpikin sai määritellä, että kuinka monta toistoa liikkeitä tekee ja kuinka paljon lisää toistojen määrää viikkojen kuluessa. Päädyimme siihen, että muutamme ohjelmaa haastavammaksi muutaman viikon välein. Päätimme myös, että menemme yhdessä ulkoilemaan ja syömään, kunhan olemme saaneet parin kuukauden haasteen suoritettua.

Tämä jumppaohjelma oli minulle juuri sopiva. Liikkeiden tekemiseen ei mennyt kuin korkeintaan kymmenen minuuttia kerrallaan ja kun toinen oli tsemppaamassa, yleensä viestien välityksellä, tuli sovitut jumppamäärät tehtyäkin. Muutamia kertoja jumppailimme myös yhdessä ja tuolloin toisen tsemppi, ähinä ja puhina auttoivat itseäkin pinnistelemään. Jumppaohjelman kanssa samaan aikaan lisäsin arkiliikuntaani, aloin kävelemään enemmän, yleensä kilometrin tai kahden matkoja kerrallaan. Kun keho alkoi päästä liikkumisen makuun, innostuin kaivamaan luistimet kaapista ja kävin luistelemassa samalla nauttien raittiista ilmasta. Luistelin joka kerta juuri sen verran kuin sinä päivänä tuntui sopivalta ja yleensä luistelin enemmän kuin olin alun perin ajatellut, koska kehon lämmettyä liikkumisen fiilis vain parani.

Hyvä olo toi lisää innostusta liikkumiseen ja rohkenin kaivaa esille myös sukseni ja hiihdin noiden parin kuukauden aikana yhteensä ehkä 10 kilometriä. Se ei ole matkana paljon, mutta oli henkisesti sitäkin suurempi ponnistus ja itseni ylitys – en ollut hiihtänyt lähes kymmeneen vuoteen! Innostuin myös palaamaan hölkkälenkeille, köpötellen muutaman kilometrin matkoja kerrallaan. Kaikessa tekemisessäni on ollut tärkeää tehdä oman kunnon mukaan, hiukan itseä haastaen, mutta ei liian rasittavasti, ettei liikkumisen into lopahda. Välillä olen ulkoillut ihan vain saadakseni raitista ilmaa ja itseni liikkeelle istuttuani päivän koneella. Kehoani olen huoltanut ja hellinyt lempeillä joogatunneilla ja pilateksessa. Olen todella iloinen siitä, että pieni liikunnan lisääminen jumpatessa motivoi liikkeelle myös muuten, kehon tarpeiden mukaan.

lenkillä
Lenkillä voi joutua auringon häikäisemäksi!

Nyt siihen haasteeseen! Aiomme ystäväni kanssa vaihtaa jumppaohjelmamme huhtikuun alussa ja ajattelin, että miksipä en haastaisi mukaan muitakin. Teemme ohjelman taas kahdeksi kuukaudeksi. Sinä voit itse valita, että millä tavoin lähdet mukaan haasteeseen. Sinä voit halutessasi lähteä mukaan jumppahaasteeseemme tai valita jotain muuta itsellesi sopivaa liikuntaa, mitä lähdet toteuttamaan. Pohdi kuitenkin jokin inhimillinen viikkotavoite, johon joudut hiukan tsemppaamaan, mutta joka ei ole kuitenkaan ylivoimainen. Pienetkin, vaikka 15 minuutin liikkumiset ovat tärkeitä, jos muuten vaihtoehtona olisi olla liikkumatta. Olen melko varma, että kun saat itsesi liikkeelle, tulet ylittämään tuon 15 minuuttia useinkin. Minä uskon, että sinä pystyt siihen! Uskon siksi, koska minäkin, viime vuosien sohvaperuna onnistuin.

Ymmärrän tämän oman kokemukseni kautta ja valmentajana, että on todella tärkeää saada itselleen tukea elämänmuutoksissa ja haluan tarjota sinulle siihen mahdollisuuden. Voit halutessasi liittyä OmaTilan juuri avattuun suljettuun Elämän kauniit hetket –ryhmään Facebookissa ja jakaa siellä ajatuksiasi. Kerron itse ryhmässä omista liikkumisistani ja fiiliksistäni. Kerron siellä, millaisen jumppaohjelman huhtikuun alussa aloitan ja miten tulee muuten liikuttua. Ryhmässä jaetaan myös muita aiheita elämänmuutoksiin ja itsensä kehittämiseen liittyen. Tule saamaan tsemppiä ja tsemppailemaan muita!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s