6 vinkkiä: Näin saat pikkuasiat hoidettua

Onko sinulla ollut koskaan tunnetta, että päätäsi  kuormittaa kaikenmoinen pikkusälä hoidettavia asioita? Työpöytä, kännykkä, kalenteri, aivot ja muistilaput täyttyvät muistutuksista, että jotain pitäisi hoitaa. Näitä juttuja tulee yleensä siirtäneeksi eteenpäin ja eteenpäin ja lopulta ne kuormittavat mieltä paljon enemmän kuin mitä näiden asioiden hoitaminen. Ainakin itselläni, kun samanaikaisesti on hoidettavana yrittäjän velvollisuuksia, opiskelut, työt ja perhe-elämä, on tällaisia pieniä mutta tärkeitä asioita muistettavana läjäpäin.

ajankäyttökuntoon

Ajankäytön suunnittelu tuo huomattavasti ryhtiä päivään. Maailma on pullollaan erilaisia tekniikoita ja sovelluksia, joilla ajankäyttöä voi suunnitella ja usein käytämmekin näiden yhdistelmiä. Pikkusälä on todennäköisesti vallannut tilaa kaikkialta, missä pyrit työtäsi ja ajankäyttöä organisoimaan. Pikkusälän hoitamisessa tuntuu olevan universaali lainalaisuus, jonka kaikki tunnistavat: sen tekemiseen menee yleensä lyhyempi aika kuin olit arvioinut.

Tässä ehdotukseni tilanteen ratkaisemiseksi.

  1. Valitse kalenteristasi päivä tai päivän puolikas, jonka pyhität pikkusälän hoitamiselle. Tämä on tärkeää, sillä yleensä todellakin vain siirrämme näitä asioita työlistamme häntäpäähän. Nyt asetetaankin nämä jutut prioriteetiksi.
  2. Kokoa kaikki pikkusälä samaan listaan. Tämä listaus toimii pohjana säläpäivän työlistalle. Olosi helpottuu jo siitä, kun saat mielessäsi pyörineet muistettavat pikkujutut ylös. Anna tälle vaiheelle tarpeen mukaan aikaa vaikka muutamakin päivä, jos et halua koota listaa yhdellä kertaa.
  3. Kirjoita työlista säläpäivääsi. Kirjoita asiat ylös tarvittavalla tarkkuudella. Toiselle voi riittää maininta, että laittaa sähköpostia henkilölle X ja toinen haluaa kirjata lyhyesti myös asiat, jotka täytyy muistaa viestissä mainita.
  4. Muista työlistassa myös tauot. Merkitse kahvipaussit ja lounas tai ehkä voit hoitaa jotain puheluita puistossa kävellen ja saat samalla ulkoilua. Kirjoita nämäkin ylös.
    lounashetki
  5. Toteuta päiväsi työlistan mukaisesti ja jätä muut hommat kerrankin odottamaan. Todennäköisesti saat yllättävän paljon aikaiseksi yllättävän lyhyessä ajassa!
  6. Ota itsellesi tavaksi toteuttaa tällainen säläpäivä ja vapautat ajatuksesi työskentelemään suurempien linjojen kanssa. Ihmisen mielessä kulkee suurinpiirtein 60 000 ajatusta päivittäin, joten on tärkeää, että saat niistä mahdollisimman suuren osan suunnattua juuri siihen, mikä on sinulle tärkeintä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s