Mitä haluan elämältäni?

Valmennuksissa puhutaan usein tavoitteista ja niiden saavuttamisesta. Tavoitepuheen keskellä voi herkästi tuntua siltä, että elämässä pitäisi tavoitella jotain suurta ja ihmeellistä. Mitä minä mukamas haluan elämältäni? Tiedänkö edes mitä haluan?

Omia tavoitteitaan saattaa vähätellä, jos on kuvitelma, että pitäisi vähintäänkin tavoitella mahtavaa uraa, suurta toimeentuloa ja isoa taloa järven rannalta. Elämässä tavoitteet voivat kuitenkin olla ihan mitä tahansa tärkeää, kuten parempaa yöunta tai enemmän aikaa perheen parissa. Omat tavoitteet saattavat tuntua myös hyvin epämääräisiltä ja on hankala tunnistaa, että mitkä asiat toisivat itselle lisää hyvinvointia. Valmennuksessa selkeytetään sitä, missä olet nyt ja mihin haluat elämässäsi suunnata. Tavoitteenahan voi olla myös se, että miten ylläpitää tämän hetken hyvää tilannetta.

cropped-dscn0131-e13987131413511.jpg

Olen itse ollut useita kertoja valmennettavana ja kerta toisensa jälkeen hämmästynyt sitä, miten tärkeää ja innostavaa on kirkastaa itselleen asioita, joita todella elämässään haluaa toteuttaa. Tavoitteiden toteutuminen on prosessi, joka koostuu useista pienistä arkisista teoista, valinnoista ja päätöksistä. Välillä olen huomannut, että reitti kohti tavoitettani on ihan toisenlainen kuin olin alunperin kuvitellut. Tavoitteen toteuttamista ei siis välttämättä kannata suunnitella liian tarkkaan, vaan on hyvä jättää tilaa luovuudelle ja elämälle. Lukkoon löydyt aikataulut ja hiostavat tehtävälistat voivat tyssätä innostuksen, mutta selkeä tavoite ja muutamat seuraavat innostavat askeleet vievät sinua todennäköisemmin eteenpäin.

Kaikkein parhaimmin tavoitteen toteutumiseen vaikuttaa toiminta. Kun haluat saada jotain aikaa, toimi! Kun kaipaat muutosta, toimi! Kun sinulla on tavoite, toimi! Olen pitkään haaveillut siitä, että saisin viettää enemmän aikaa luonnon keskellä. Pitkään olen jahkaillut ja harmitellutkin, miten paljon olen vain sisätiloissa töissä ja vapaa-ajalla. Sitten päätin alkaa toimimaan toisin. Olen vienyt itseni luonnon keskelle ja haastanut itseäni uusiin juttuihin. Tänä keväänä olen käynyt melontakurssin sekä retkeillyt telttaillen kansallispuistossa. Molemmat asiat ovat askelia suuremmissa tavoitteissani, mutta samalla ne myös toteuttavat haavettani luonnossa liikkumisesta. Törmäsin Instagramissa ideaan nukkua sata yötä ulkona ja päätin ottaa itselleni sopivamman tavoitteen nukkua vuoden aikana kymmenen yötä ulkona. Se on kymmenen yötä enemmän kuin viime vuonna! Mitä sinä haluaisit elämässäsi toteuttaa?

Edit 24.10.2018. Palattuani tämän tekstini äärelle huomaan, että pääsin kesäkuussa 2018 tavoitteeseeni nukkua vuoden aikana kymmenen yötä ulkona. Heinä- ja syyskuun aikana taisi tulla ainakin melkein toinen moinen telttaillessani Turun saaristossa Jurmon kallioilla ja vaelluksella Lapin erämaassa. Kannattaa olla tarkka siinä mitä haluaa saavuttaa, tavoitteet voivat yllättäen toteutuakin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s