Huomio sinuun – 15 minuutin haaste

Mitä sinä haluat tehdä tänään oman hyvinvointisi eteen?

Huomasin tänä aamuna heräillessäni, että selkä vähän kipuilee ja kroppa ei haluaisi millään herätä, vaan mieluummin kaivautuisi syvemmälle peiton alle. Vapaapäivänä ei ollut mitään kiirettä ponkaista pystyyn, joten olisin voinut jäädä lojumaan sänkyyn pidemmäksikin aikaa. Nousin kuitenkin, sillä verhonraosta näin, että ulkona paistaa aurinko ja muutenkin, haluan saada tänään paljon aikaiseksi.

kehonhuolto

Noustuani keho ilmoitteli jumituksistaan ja selkä tuntui edelleen jäykältä. Ajatuksissa alkoi pyöriä tuttu mylly, jossa yhtenä vaihtoehtona on sohvalle rojahtaminen ja toisena se, että tekisinkin jotain fyysistä, joka voisi helpottaa oloa. Viimeisimmästä joogasta ja varsinaisesta venyttelystä on kulunut useampi kuukausi eikä lopputulos ollut kovin motivoiva. Kirjoitinkin kivuliaasta olotilastani tammikuussa.

Päätin, että teen edes jotain pientä, vaikka yhden pienen liikesarjan. Päätin tehdä yhden aurinkotervehdyksen. Olen tehnyt aurinkotervehdyksiä melko paljon, joten liikkeet tulivat ulkomuistista, mutta huomasin, että liikeradat kuitenkin hakivat paikkaansa. Horjuin, ähkyin, puhisin ja hengitin katkonaisesti. Tuntui, etten saa itseäni oikeisiin asentoihin jumittavista lihaksista johtuen.

Tein liikkeet kuitenkin lempeäsi, repimättä ja kuunnellen sitä, miltä kropassa tuntuu: lähinnä jäykältä.

Sarjan lopuksi nousin seisomaan ja puhalsin ulos. Ensimmäinen sarja pitkään aikaan tehtynä. Ylitin kynnyksen, jota en ole ylittänyt aikoihin. Päätin tehdä toisen sarjan ja jopa kolmannen. Kolmatta sarjaa ennen avasin terassin oven ja annoin raikkaan kevätilman virrata keuhkoihin samalla, kun tein liikkeitä. Huomasin, että hengitys on jo muuttunut helpommaksi ja auttoi liikkeiden tekemisessä.

Käytin päivästäni aikaa 15 minuuttia oman kehon huomioimiseen. Tuon ajan olisin helposti roikkunut sosiaalisessa mediassa, mutta nyt käytin sen itseeni. Tuo hetki ei vielä pelasta minua selkäjumituksiltani, mutta se on aina eteenpäin ja parantaa minun hyvinvointiani. Meidän jokaisen päivä koostuu pienistä hetkistä, joissa voimme tehdä valintoja oman hyvinvointimme suhteen, kuten seuraavaksi päätän mitä syön aamupalaksi. Pöydällä on tortillasipsejä, mutta voin valita myös jotain terveellisempää. Myöhemmin tulee mietintään, käynkö tänään ulkona ja siinäkin kohdassa jokainen hetki ulkoilmassa on enemmän kuin koko päivä sisällä.

Jos aloittamisen kynnys on suuri ja haluat todella saada jotain tehtyä, madalla kynnystä niin paljon, että saat itsesi toimimaan. Suuremmat tavoitteet tuntuvat meistä usein musertavilta, kun ymmärrämme, että niihin on vielä matkaa. Jokainen päivä tarjoaa sinulle kuitenkin mahdollisuuksia valintoihin kohti tuota tavoitettasi.

Jokainen pikkuruinenkin askel eteenpäin on askel eteenpäin. Ota askelia ilolla. Haastan sinut tekemään 15 minuutin ajan jotain, mikä tekee Sinulle hyvää.

Saat itse päättää sen, mitä tuo tekeminen on. Kuulen mielelläni, mitä olet tehnyt, joten kerro se kommenttina. Nyt, mene ja toimi! Minä aion mennä vielä tekemään muutaman aurinkotervehdyksen, koska keho todella tuntuu heräävän niiden avulla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s