Oon takakiree

”Ja sitten otatte tuntumaa takareiteen ja annatte sen rentoutua…” Entäs jos ei rentoudu, ei sitten millään.Takareisi jumittaa, selkä kinnaa, jalkapohjistakin löytyy kipupisteitä, joita en ikimaailmassa uskonut olevan. ”Tämä linja menee sieltä jalkapohjasta aina päähän asti.” No siltä kyllä tuntuukin! Jo tunnin ensimmäisen viiden minuutin aikana tuntuu siltä, että haluaisin luovuttaa. Ja tämä oli toki vasta lämmittelyä.

Jooga- ja venyttelytunnit ovat minulle lähes poikkeuksetta jossain vaiheessa melko tuskaisia, vaikka toki löydän niistä myös rentouttavan ja minua hoitavan puolen. Lihakseni tuntuvat pitävän kiinni jumituksistaan hyvin itsepintaisesti ja aiheuttavat minulle kiputiloja jokapäiväisessä elämässä.

Sinä olet kiero ihminen. 😉

Olen käynyt fysioterapiassa, hieronnoissa ja jäsenkorjaajalla elämäni aikana useita, useita kertoja. Ei ole ilmaista lystiä se. Eikä kivutonta. Joskus sanoin minua hoitaneelle fyssarille, että minä hullu tulen tänne vapaaehtoisesti ja vieläpä maksan tästä kivusta ja kärsimyksestä. Ensimmäisen minua hoitaneen fysioterapeutin diagnoosi rankani kunnosta oli: ”Sinä olet kiero ihminen.” Oli virheasentoja suuntaan jos toiseenkin. Tuosta käynnistä on kulunut jo parikymmentä vuotta ja yhä tuskailen näitä ihan samoja juttuja.

joogajumiKyse ei ole siitä, etteikö minulla olisi tietoa siitä, mitä minun kannattaisi tehdä. Kyllä, tiedän hyvin jooga-asanat, jotka varmasti auttaisivat, tiedän ruokavalion vaikutuksista, tiedän lihaskunnon tärkeydestä, ymmärrän himpun myös kilpirauhasvaivojen merkityksestä lihasjumituksiin, mutta ei, tämä kaikki tieto ei vain siirry käytäntöön.
Eilen illalla joogamatolla puuskuttaessani tunsin taas kiristyksen takareidessä, lantiolla, selässä ja oikeestaan kaikkialla, mikä on kehoni selkäpuolella. En voinut välttää ajatusta: ”Oon takakiree.” Tiedän toki myös kehon ja mielen yhteyksistä ja ajatuskulkuni jatkui kohti henkistä hyvinvointiani ja pohdintaa, miten takakireys näkyy käytöksessäni ja mielenmaisemassani. Hetkessä mielessä vilisti tilanteita, joista minun oli helppo tunnistaa tietty takakireys, joka ei välttämättä näy muille, mutta joka kiristää lihasten lisäksi myös mieltäni.

Aamulla herätessäni selän lihakset kapinoivat. Selkä, lavat ja niska tuntuivat olevan enemmän jumissa kuin aikoihin. Nyt riittää. Haluan kivuttomat heräämiset, vetreät lihakset ja joustavat nivelet. Haluan mieleni kireyksien sulavan. Minulla on ajatuksia siitä, mitä tarvitsen päästäkseni tavoitteeseeni ja aion kertoa teille tästä matkasta myös jatkossa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Oon takakiree

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s