Liikaa teetä?

Onko 21 eri teelaatua liikaa? Kuinkahan monta kupillista teetä tuosta määrästä saa? Olettaen, että jokaisessa teepaketissa olisi aineksia 20 kupilliseen, saisi tuosta määrästä 420 kupillista teetä eli 1,15 kupillista jokaiselle vuoden päivälle. Irtoteepusseista riitänee teetä vielä pidemmällekin ajalle!

20160117_170846

Tällaisia aatoksia kävin läpi tänään, kun siivosin keittiömme kaappeja. Kotimme teevalikoiman laajuus pääsi yllättämään, vaikka juomme mieheni kanssa molemmat lähinnä teetä eikä meiltä edes löydy kahvinkeitintä. Tämä aikamoinen teevalikoima on syntynyt vaivihkaa, kuten hyvin tyypillisesti kodin tavaroiden lisääntymisessä käy. Kumpikin meistä on ostanut uusia paketteja ja sen lisäksi joukossa oli myös ystäviltä saatuja lahjoja. Eihän tässä mitään hätää ole, tee ei pilaannu ja sitä on helppo ja mukava kuluttaa. Samalla kuitenkin, keittiössämme olisi tarvetta kaappitilalle, koska haluan työtasot mahdollisimman tyhjiksi.

Tässä teekupposen ääressä päädynkin seuraavanlaiseen ratkaisuun. Osa paketeista saa lähteä työpaikan kaappiin, koska siellä on useampia teenjuojia.  Mainitsin ääneen muistutukseksi itselleni ja miehelleni, että uusia teepaketteja ei tarvitse ostaa, ennen kuin olemme saaneet vajutettua tuota nykyistä varastoamme. Muistan tämän teevalikoimani myös seuraavan kurssi-iltani järjestelyissä ja osallistujilla on tuolloin hyvä valikoima teevaihtoehtoja. Ehkäpä kutsun myös ystävän käymään ja nauttimaan kanssani kupposen kuumaa teetä. Tämähän kääntyi ihan hyvin: siirryn teekaapin kaaoksesta kohti teekutsuja!

3 kommenttia artikkeliin ”Liikaa teetä?

  1. Tunnistan saman pulman: teehamsterin syndrooman. Vuoden vaihteessa mietin, olisiko pitänyt pitää ”teeskentelytammikuu” ja siten urakoida irtoteepusseja vähemmäksi omasta valikoimastamme. Ilman teemailuakin yllättävän moni tutuksi käynyt pussi on kadonnut ja iltateehetket ovat tuoneet uutta sävyä perheaikaan – vaikka aamukahvista emme luovu. 🙂

    1. Teen hamstraamisen alkujuuret ovat usein melko mystiset. Ikäänkuin teetä vain ilmaantuisi jostain! On totta, että hyvässä seurassa teen siemailu voi olla varsin tunnelmallistakin. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s