Arjen armoa – Miten sinä haluaisit herätä?

Kaikkia meistä ei ole luotu elämään kahdeksasta neljään rytmissä. En itse asiassa usko, että ketään meistä. Yhteiskuntamme toimintatapojen sanelemana suuri osa meistä on kuitenkin kiinni tuossa aikataulussa ja monille se aiheuttaa hankausta ja stressiä erilaisista syistä. Yksi syy on se, että tuo rytmi ei ole luontainen, vaan pakottaa heräämään liian aikaisin. Uskon, että Suomessa pimeään aikaan aika monet ovat sitä mieltä, että aamut ovat takkuisia ja vaikeita.

Sinussa ei siis ole mitään vikaa, jos virallinen työrytmi ei tunnu istuvan sinun keholle ja mielenlaadulle. Sinussa ei ole mitään vikaa, vaikka aamut ylipäätään tuntuisivat sinusta vaikeilta, onpa arkirytmisi millainen tahansa. Arkiaamut osaavat olla yleistä kaaosta, kiirettä, sähellystä ja ikävimmillään tiuskimista ja komentelua. Lapset on saatava kouluun ja hoitoon, itse olisi ehdittävä töihin ja on niin monta liikkuvaa osaa, ettei ole ihmekään, jos siinä välillä pinna kiristyy. Haluaisitko kuitenkin helpottaa aamujasi, auttaa itseäsi olemaan rauhallisempi myös tässä arjen pyörityksessä?

sunrise-1016356_640

Olen aina pitänyt itseäni aamu-unisena, mutta olen huomannut, että lempeyden lisääminen aamuihini on auttanut päivän aloittamista. Kyse on lempeydestä itseä kohtaan. Itselleni se on tarkoittanut lempeää joogaa ja meditaatiota. Olen huomannut, että olen nykyisin valmis nipistämään yöunistani, jotta pääsen nauttimaan tästä aamuhetkestäni. Toki on edelleen aamuja, että olen kuin kivisäkki raahautuessani päivän toimiin, mutta yleisemmin pääsen paljon paremmalla fiiliksellä ja virkeämpänä liikkeelle. Joka päivä ei joogaan tai meditaatioon jää kovin paljon aikaa, mutta olen pyrkinyt, että saisin hiljennyttyä edes 15 minuutiksi ennen muita aamutoimia. Päiväni alkavat rauhallisemmin eikä kiirekään horjuta mielenrauhaani yhtä herkästi kuin ennen.

Voisitko sinä antaa itsellesi tietoisesti aikaa 15 minuuttia ennen kuin käyt päivän toimien kimppuun? Toteuttamistavat riippuvat tietenkin elämäntilanteestasi, mutta jos lapset hyörivät jaloissasi, ota heidät tähän mukaan. Mikä voisi olla teidän perheen uudenlainen aamurutiini? Olisiko se yhteinen aamuvenyttely, jonkin hyvän musiikin kuuntelu, hierontapiiri, tanssi tai lyhyt aamusatu? Aamut osaavat olla kankeita myös lapsille, joten helpotusta voi hakea koko porukan olemiseen.

Mikäli pystyt toteuttamaan erilaiset aamuhetket itseksesi, se voisi olla yksinkertaisimmillaan vaikka sitä, että kuulostelet oloasi jo sängyssä silmät kiinni ja venyttelet niitä lihaksia, jotka sitä kaipaavat. Voit sitten nousta istumaan sängyn reunalle ja antaa silmien olla edelleen kiinni. Tunnustele lattiaa jalkojen alla ja pyöräytä hartiat ympäri pari kertaa. Mikäli sinulla ei ole niskavaivoja, jotka estävät tämän kallista sitten päätäsi va-ro-vas-ti sivulle ja kun tunnet kiristystä pysäytä. Kohdista hengityksesi tuohon kiristykseen ja kun kireyden tunne helpottaa, voit vähän syventää venytystä. Anna venyä hetken ja pyöräytä pää alas hitaasti ja anna niskan venyä. Käännä pää taas varovaisesti toiselle puolelle ja kuulostele jälleen kireyttä ja anna sen hellittää ja antaa hiukan periksi. Nosta pääsi pystyyn ja avaa silmäsi. Hengitä syvään ja puhalla ulos. Voit kuvitella hengittäväsi sisääsi energiaa, pirteyttä ja iloa ja jokaisella uloshengityksellä antaa noiden tunteiden täyttää kehosi.

Anna itsellesi lupa leppoisaan heräämiseen, koska saat siitä uudenlaista virtaa ja tunnelmaa päivääsi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s