Sinä olet viisas.

Tiesithän, että sisälläsi on valtavasti viisautta?

Nyt en kirjoita älykkyydestä, vaan ennemminkin sisäisestä viisaudestasi sekä intuitiosta. Meistä jokaisesta löytyy sisäistä viisautta, jota emme kuitenkaan välttämättä tiedosta arjen haasteiden ja kiireiden keskellä.

Tietoa ydinolemuksestasi

Sisäinen viisautesi antaa sinulle vastaukset kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin, jos vain maltat kuunnella etkä liiaksi järkeistä vastauksia. Tämä viisaus on todella syvintä ydinolemustasi, josta löydät ratkaisuja ja näkökulmia niin arkisiin pulmiin kuin laajempiinkin kysymyksiin. Aina vastaukset eivät ole ihan selkeitä tai antavat sinulle lisää ajattelemisen aihetta. Life Coach -valmennuksessa ohjataan kuuntelemaan vastauksia ilmoille heitettyihin kysymyksiin sydämellä eikä niinkään järjellä. Valmennuksen tavoitteena on ohjata valmennettavaa kohti itsen näköistä elämää, jolloin oman intuition kuunteleminen ja seuraaminen nousee tärkeäksi.

viisaus

Ajatuksia vai tietoa?

Sisäinen viisauden kuuntelu on eri asia kuin pään sisäisen puheen kuunteleminen. Aikuisella ihmisellä vilistää päivän aikana ajatuksia 60-90 000 kappaletta, joten päässä käy todella häly – ei aina välttämättä niinkään äly. Omasta sisimmästä nousevan tiedon kuuntelu on erilaista. Silloin harhailevat ajatukset täytyy asettaa hetkeksi sivuun ja antaa tilaa hiljaisuudelle. Sisäisen viisauden kuunteleminen tuo sinulle tietoa, ei niinkään ajatuksia. Tuon tiedon käsittely ja käyttöönotto vaatii toki todennäköisesti myös ajattelua, mutta sisäinen viisaus, se vain tulee tietoosi. Ehkä intuition käsite auttaa ymmärtämään tämän paremmin. Sinulle saattaa tulla jostain tilanteesta epämääräisellä tavalla epämiellyttävä tunne. Intuitiosi varoittaa sinua eli sisäinen viisautesi pyrkii saamaan äänensä kuuluville.

Uskallatko kuunnella vastauksen?

Oman syvän viisautemme kuunteleminen ja kuuleminen vaatii rauhoittumista ja keskittymistä. Vastausten saaminen ei ole mikään automaattitoiminto, vaan siinä kysytään kärsivällisyyttä ja armollisuuttakin itseä kohtaan. Joskus sisimmästä saattaa nousta pintaan myös asioita, joita emme haluaisi kohdata tai vastaus ei tunnu hyväksyttävältä. Kun vastaus ei miellytä meitä mielen tasolla, hylkäämme sen järkeistämällä sen jotenkin sopimattomaksi. ”Enhän minä näin saa  tai voi ajatella!” Rakennamme mielessämme esteitä ja rajoituksia oman intuitiomme äänen kuulemiselle ja noudattamiselle.

Maltatko ja uskallatko kuunnella intuitiotasi?

Tee tilaa sisimmällesi

Voit antaa sisäiselle viisaudellesi ja intuitiollesi tilaa elämässäsi ja myös keskellä arkea. Se ei ole mahdotonta myöskään kiireen keskellä tai lapsiperheen pyörityksessä. Muista, että mielemme rakentaa esteitä, jotka lopulta saattavat olla yllättävänkin helposti ylitettävissä. Ota muutama minuutti aikaa ja rauhoita itsesi hengittämällä syvään sisään ja ulos. Voit halutessasi sulkea silmät, jotta saat minimoitua ärsykkeet. Keskity hengitykseen ja kysy mielessäsi kysymys, johon haluat saada vastauksen. ”Kuuntele”, mutta älä yritä itse keksiä vastausta. Anna oman sisinpäsi puhua.

Oman sisäisen äänen ja viisauden kuulemiseen voi auttaa myös meditaatio. Suosittelen erittäin lämpimästi kokeilemaan ja mieluusti myös aloittamaan säännöllisen meditoinnin. Meditaatiolla on tutkitusti hyviä vaikutuksia mieleen ja kehoon – se toimii kehossa täysin päinvastoin kuin stressi eli rauhoittaa monipuolisesti esimerkiksi tasaamalla verenpainetta ja harmonisoimalla hormonitoimintaa.

Kuuntele itseäsi, sillä sinä olet paljon paljon viisaampi kuin arvaatkaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s