Arkeen motivoituminen

 

Tunteaksemme elämän merkitykselliseksi, kaipaamme itsellemme suuntaa, tavoitteita ja haaveita, joita kohti pyrkiä. Tiedätkö sinä, mihin suuntaan haluat mennä? Oletko pysähtynyt miettimään, mitä sydämessäsi todella, siis todella, haluat? Oletko sallinut itsellesi hetken tällaiselle pohdinnalle?

Arkisiin askareisiin ja työkuvioihin motivoituminen ontuu yleensä silloin, kun koemme tilanteen merkityksettömäksi tai emme tule ajatelleeksi tavoitetta toimintamme takana. Paahdamme vain eteenpäin ja ihmettelemme, miksi olemme niin uuvuksissa. Energiaa kuluu suunnattomasti siihen ponnisteluun ja pinnistelyyn, että saisi ylipäätään jotain tehtyä. Usein käytämme enemmän energiaa tekemisen välttelyyn ja siitä valittamiseen kuin itse tekemiseen.

Miten kääntäisit suunnan?

Arkeen voi saada uutta näkökulmaa kiitollisuuden kautta. Kuinka monesta tavallisesta asiasta voit ollakin kiitollinen, kun ymmärrät, että kotitöidenkin taustalla on laajempi tavoite elämässäsi. Voit antaa itsellesi ja mahdollisille perheenjäsenille parempaa elämänlaatua, turvallisen ja terveellisen elinympäristön ja ravitsevaa ravintoa. Kun teet tämän kaiken kiitollisena ja rakkaudella itseäsi ja läheisiäsi kohtaan, asenteesi muuttuu ja tekeminen tuntuu helpommalta.town-sign-749613_1280

Arkinen pakerrus liittyy elämäsi suuntaan hyvin läheisesti. Haluatko antaa tilaa jatkuvalle narinalle liiasta työmäärästä vai voitko suunnata elämääsi jotenkin toisin? Mikäli kaipaat muutosta, rohkaisen sinua miettimään, miten voisit tuota muutosta toteuttaa.

Istu alas, lue alla olevat kysymykset, sulje silmäsi ja kuuntele, mitä vastauksia sisältäsi nousee. Tämän jälkeen kirjoita oivalluksesi ylös muistikirjaasi.

Mitä todella haluan elämältäni?
Mitä tekisin toisin, jos tietäisin, etten voi epäonnistua?
Millaisia muutoksia kaipaan elämääni?
Mikä on ensimmäinen askeleeni kohti muutosta?

Yksi askel kohti muutosta voi olla Tuumasta toimeen! –verkkokurssi, jossa viikon aikana käyt läpi omaa työlistaasi, pohdit, priorisoit ja kyseenalaistat omia uskomuksiasi, jotka jarruttavat sinua ja estävät tarttumasta tekemiseen. Irti viivyttelystä, kohti toimintaa!

Löydät lisätietoja kurssista OmaTilan nettisivuilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s