Kohti kevyempää arkea

Tasapainoinen arki on mahdollinen.
Tasapainoinen arki on mahdollinen.

Joululomat alkavat kääntyä kohti loppuaan ja arki koittaa. Millaisia ajatuksia se sinussa herättää? Ajattelehan, jos tänä vuonna olisikin mahdollista, että arki tuntuisi helpommalta, elämä kevyemmältä ja tasapainoisemmalta!

Tunnistatko solmukohtia, joissa pinnasi kiristyy tai tahti kiihtyy? Voisitko jotenkin vaikuttaa niihin hetkiin, jotka ovat kriittisiä pisteitä päivän ja viikkojen aikana? Sen sijaan, että yrittäisit tehdä jotain enemmän, ehdotan vähentämistä ja keskittymistä. Välttämättä 10 minuuttia aikaisemmin herääminen ei ole ratkaisu, mutta valmiiksi pakattu työlaukku tai selkeämpi eteinen voivatkin jo antaa sinulle 10 minuuttia lisäaikaa aamuihisi, kun sinun ei tarvitse etsiä tavaroitasi kotoa lähtiessä.

Tuntuuko, että aamuihin vaikuttaminen on pientä näpertelyä ja että syyt ovat jossain syvemmällä? Tavallaan näin onkin. Pienet teot voivat kuitenkin vähitellen alkaa helpottamaan arkeasi, kunhan muistat, että käytät vapautuneen ajan itsesi kuuntelemiseen ja rauhalliseen läsnäoloon vaikka perheenjäsenten kanssa. Ehkä rauhoittunut tilanne antaa sinulle mahdollisuuden tunnistaa myös ne syvemmät elämäsi epätasapainoon johtaneet syyt. Tärkeää on tarttua siihen, mikä omassa arjessa hankaa vastaan ja tehdä edes pieniä helpottavia muutoksia asioihin.

Jos sinulla on mahdollisuus pohtia epätasapainon syitä syvemmältäkin, pysähdy kuuntelemaan omaa oloasi ja vointiasi fyysiseltä tasolta lähtien. Olon kiristymiseen ja ajatuksen tahmeuteen voivat vaikuttaa kiireiden lisäksi myös ravinto ja liikunta. Mitä kehosi pyytää? Kolotukset ja jumitukset voivat kertoa liian yksipuolisesta tilanteesta, joko liikunnan tai ravinnon suhteen. Kivut kehossa voivat johtua liikkumattomuudesta tai jatkuvasta yksipuolisesta rasituksesta. Jospa tänä vuonna unohtaisitkin dieetit ja kovat kuntokuurit ja kuuntelisit, mitä kehosi todella tarvitsee. Kestävämmät lopputulokset ja miellyttävämmän matkan kohti tavoitetta saat, kun kuuntelet itseäsi ja teet pienin askelin tekoja hyvinvointisi eteen.


Tasapainoinen elämä –verkkovalmennuksessa
7.3.-5.4.2015 löydetään vastauksia juuri näihin kysymyksiin. Valmennuksessa pääset ohjatusti luomaan itsellesi toimintasuunnitelmaa kohti tasapainoisempaa elämää ja saat tehtävien avulla tehdä pieniä muutoksia arkeesi. Kyseessä on edullinen pilottikurssi. Lisätietoja ja ilmoittautuminen kurssille tästä!

photo credit: Angelrays via photopin cc

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s