Kiireettömyyden mielentila

Kaipaatko hetkiä, jolloin pääsisit irti kiireestä? Vaivaako sinua tunne, että sinun pitäisi jatkuvasti olla jossain muualla kuin missä olet?

Voit tehostaa ajankäyttöäsi erilaisilla ajanhallinnan tekniikoilla ja tehostaa ajankäyttöäsi monenlaisien vinkkien avulla. Voit käyttää sähköisiä kalentereja, jakaa niitä lähipiirin kanssa ja antaa laitteiden synkronoida niitä joka välissä. Saatat saada näillä apuvälineillä ja -keinoilla väljyyttä elämään täyttääksesi sen taas jollain muulla tekemisellä.

Nerokkainkaan ajanhallinnan oppi tai kalenterijärjestelmä ei auta taltuttamaan kiireettä, jos ajattelusi hyrrää yhä ylikierroksilla. Hyvin hektisenkin tilanteen keskellä on mahdollista kokea rauhaa ja kiireettömyyttä. Käytettävissä olevat minuutit tulevat tehokkaammin käyttöön, kun pystyt olemaan hötkyilemättä ja panikoimatta. Samalla vältyt ylikuormitukselta, jota jatkuva, pitkäkestoinen stressi aiheuttaa. Päivästä toiseen toistuvat stressaavat ja kiireiset tilanteet alkavat kuluttamaan mielen lisäksi myös kehoa.

Luonto antaa meille tasapainoa
Luonnosta voi löytää kiireettömyyden

1) Päästä irti kontrolloinnin tarpeesta. Emme voi täysin kontrolloida tulevaa, joten pääset itse vähemmällä, kun annat asioiden edetä enemmän omalla painollaan. Tulevan murehtiminen on turhaa, koska asiat saattavat mennä aivan toisellatapaa kuin olemme pelänneet tai toivoneet.

2) Rentoudu. Kun huomaat kiireen kiristävän lihaksiasi, rentoudu tietoisesti. Seuraavan kerran kiirehtiessäsi liikennevaloissa, rentouta purentalihakset ja laske hartiat alas. Auto ei ole sen nopeammin perillä, mitä kovempaa ratista puristat.

3) Harjoittele läsnäoloa. Voit sulkea hetkeksi silmät kovankin tohinan keskellä. Pari sekuntia ja muutama piiiitkä sisään hengitys ja rauhallinen ulospuhallus. Kuuntele hengitystäsi noden sekuntien ajan ja keskity vain itseesi. Muutaman sekunnin rauhoittuminen laskee stressitasoasi välittömästi. Voit tehdä näitä pysähdyksiä tarpeen mukaan useinkin. Voit määritellä hiljentymisen keston tilanteen sallimissa rajoissa.

4) Järjestä itsellesi rauhoittumisen hetkiä. Voitko kesken työmatkan tai työpäivän poiketa vaikka viideksi minuutiksi läheisimmälle lenkkipolulle, järven rantaan tai rauhalliseen puistoon? Luonto maadoittaa ja rauhoittaa. Ihmettele luonnon kauneutta ja ilmiöitä. Ruskan värit, lumen sävyt ja ilman tuoksut ovat joka päivä ainutlaatuisia.

5) Keskity tähän hetkeen. Kuinka paljon näet ja kuulet ympärillä olevaa? Miten työkaverillasi oli tänään hiukset? Näkyikö kotimatkalla eläimiä, oravia, koiria, kissoja? Mitä lapsellesi kuului koulupäivän jälkeen? Kävellessäsi metsässä tai kadulla, istuessasi pomon, puolison tai ystävän kanssa… Kuuntele, älä vain kuule. Katsele, älä vain näe. Koe, älä vain aisti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s