Sukkaparin löytymiseen johdatusta odottaen…

Parittomat sukat etsivät seuraa

Jo jonkin aikaa aamujani oli varjostanut hetki, jolloin piti löytää sukat jalkaan. Yleensä siinä vaiheessa olisi ollut jo hyvä olla vetämässä jalkaan myös kenkiä ja suunnata eteenpäin, mutta tilanne jumahti sukkakorille. Korissa oli kasa parittomia sukkia, joita penkoessa toivoin jonkinlaista johdatusta, että käteeni sattuisi kaksi samanlaista sen kummemmin etsimättä. Etsimistä vaikeutti se, että lähes kaikki sukkani ovat mustia. Voisi ajatella, että silloinhan on sama mitkä sukat valitsee, mutta ihmeen paljon jotkut sukat haalistuvat käytössä ja pesussa ja siksi osa näyttää enemmänkin harmaalta kuin mustilta. Välillä lähdinkin eriparisukissa töihin – eikä maailma tainnut siihen pysähtyä.

Nyt päätin ottaa tilanteen haltuun, eihän tämä uutta ole. Sukkakori ja muu vaatekaappi tarvitsee aika ajoin päivitystä ja minun tapauksessani myös vähän järjestelyä. Leväytin sukat lattialle ja otin korin viereen ja aloin lajittelemaan. Muutamat todella hyväkuntoiset, mutta minulle liian pienet urheilusukat päätin lahjoittaa kaverilleni. Parilliset laitoin suoraan takaisin koriin ja muut levitin lattialle, jotta pystyin erottelemaan samanlaiset. Vähitellen koriin alkoi tulla täytettä. Päätin heittää myös roskikseen muutamat todella kuluneet sukat.

Kaikesta tästä intoutuneena aloin käydä läpi myös vaatekaappiani. Minulla ei ole mitenkään kamalan paljon vaatteita, joten urakka ei ollut valtava vain kaksi vierekkäistä kaappia hyllyineen. Hyllyt ovat jo nyt melko tyhjiä, joten niiden läpikäyminen ja järjestely on helppoa. Nostin hyllyltä vaatteet ja pyyhin samalla pölyt. Järjestin yhden hyllyn kerrallaan, joten jos olisi tullut jokin keskeytys tai olisin väsähtänyt hommaan, eivät kaikki vaatteeni olisi olleet kasana lattialla sekaisin. Sovitin farkut ja päätin laittaa yhdet kirpputorille. Käytyäni läpi kaikki hyllyt, kirpputorille lähti myös hameita ja muutama t-paita. Vaatteista otin erilleen kaikkein kesäisimmät ja laitoin ne ylimmälle hyllylle, jossa on jo aiemmin ollut säilössä kesävaatteita. T-paitojen kohdalla mietin erottelisinko pinon paidoista, joita tulee harvemmin pidettyä. Pinosta olisi voinut siirtää toiseen pinoon kaikki ne, joita olisi tullut vaikka 3 kuukauden aikana käytettyä ja sitten olisi voinut laittaa loput kirpputorille. Jätin asian vielä mietintään.

Kun vaatekaappi on järjestyksessä, arki on sujuvampaa.
Kun vaatekaappi on järjestyksessä, arki on sujuvampaa.

Toimivan hyllyjärjestyksen päätin säilyttää entisellään: päivittäin käytettävät vaateryhmät ovat suurin piirtein katseen korkeudella ja toisessa kaapissa säilytän harvemmin tarvittavia vaatteita kuten yö- ja oloasuja sekä hameita. Vaatekaappia ja -huonetta järjestäessä kannattaa miettiä, mitä vaatteita käyttää useimmin ja tarvitsee päivittäisessä käytössä, jolloin vaatteet löytyvät sujuvammin. Kun hyllystä tai korista täyttää enintään 75% on vaatteita helpompi siirrellä etsiessään jotain tiettyä vaatekappaletta ja hylly pysyy paremmin järjestyksessä. Seuraavaksi aion ottaa käsittelyyn vaatehuoneessa roikkuvat vaatteet – niistä myöhemmin lisää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s