Montako tinakauhaa tarvitset?

Kodin (ja elämän) järjestämiseksi on useita hyviä syitä. Jokaisella on henkilökohtaiset syynsä siihen, miksi epäjärjestystä on syntynyt, joten jokaista liikauttaa myös eri syyt järjestämiseen. Voit miettiä omalla kohdallasi, että mitkä olisivat sinun hyvät syysi laittaa kotia parempaan järjestykseen. Saattaisipa käydä niinkin, että elämäkin tuntuisi selkeämmältä ja yksinkertaisemmalta, kun koti olisi järjestyksessä. Kirjoita ylös itsellesi vaikka lehden reunaan syitä, miksi sinä haluaisit järjestää kotiasi.

Järjestäminen kannattaa, sillä kodista tulee viihtyisämpi. Viihtyisän ei tarvitse tarkoittaa sisustuslehtien viilattuja minimalistisia koteja, vaan juuri sinulle sopivaa, kotoisaa kotia. Kun lattioilla, pöytäpinnoilla ja hyllyjen reunoilla ei ole epämääräisesti ajelehtivaa tavaraa, koti näyttää rauhallisemmalta ja rauhoittaa myös mieltäsi. Järjestämisen ansiosta voit saada kaapit ja varastotilat parempaan järjestykseen ja niitä on silloin myös helpompi käyttää!

Paremman järjestyksen ansiosta kodin siivoaminen helpottuu. Epäjärjestyksessä olevassa kodissa ei huvita siivota, kun aikaa menee niin paljon raivaamiseen ja tavaroiden siirtelyyn. Pölyjen pyyhintä on mahdotonta, jos on paljon ylimääräistä ja jotkut nurkat jäävät kokonaan koskematta, kun tavaraa on edessä liian paljon siirreltäväksi. Järjestyksen ylläpitäminenkin on helpompaa, kun tavaroille on omat paikkansa.

Mieli rauhoittuu siistimmässä kodissa. Kun saat järjesteltyä kotia, saa mielen päältä pois paljon tekemättömiä töitä, jotka ovat rasittaneet ja stressanneet mieltäsi. Pääset eroon ”tuokin pitäisi tehdä” -ajatuksista, jotka ovat aiemmin piinanneet mieltäsi. Säästät hermojasi ja aikaa, kun aikaa ei kulu enää niin paljon tavaroiden etsimiseen, siirtelyyn ja järjestelyyn. Aikaa jää enemmän mukaville asioille, siihen, mihin haluatkin aikasi käyttää.

Jatkuvalta siivoilulta säästyvän ajan voit käyttää vaikkapa harrastuksiisi. Voit aktivoitua jo ihan siitä syystä, että paremman järjestyksen ansiosta harrastevälineesi ovat nyt paremmin käden ulottuvilla. Ehkä sinun ei tarvitse myöskään ostaa uusia välineitä tai monia muita tavaroita, kun olet järjestäessäsi mahdollisesti löytänyt kauan kadoksissa olleita tavaroita. Ehkä voit todeta, että villalankoja on nyt monen vuoden tarpeiksi tai ettet tarvitse enää uusia kävelysauvoja, kun nyt voit lainata sauvoja jo lenkkikavereillekin! Ompa jostain varastosta löytynyt useampi tinakauhakin…!

Sosiaaliset suhteet voivat siistimmän kodin ansiosta parantua. Ehkä et ole enää pitkään aikaan kehdannut kutsua ketään kylään. Kun saat kotia järjestykseen, on mukavampi kutsua vieraita ja viettää ystävien kanssa aikaa myös kotona. Perhekin viihtyy kotona paremmin yhdessä, kun on siistimpää ja elämä muuttuu järjestyksen myötä selkeämmäksi. Kodin järjestäminen on hyvä olla koko perheen yhteinen projekti – sinulla on hieno mahdollisuus kasvattaa myös lapsiasi kodin järjestyksen ylläpitämiseen!

Järjestämisen ansiosta voit säästää paljon rahaa. Kun tavaroitaan karsii, alkaa usein myös miettimään omia tapojaan kuluttaa. Aiempaa enemmän tulee harkittua uusien hankintojen tekemistä ja tavaran tarpeellisuutta. Rahaa säästyy myös siinä, että ehkä olet harkinnut uusien säilytyskalusteiden hankkimista, mutta järjestämisen ansiosta entiset kaapit ja hyllyt riittävätkin hyvin! Voihan olla, että olet jopa ajatellut, että perheesi tarvitsee lisää säilytystilaa ja olet harkinnut varastokopin vuokraamista tai jopa suurempaan asuntoon muuttamista. Järjestämiseen investoimasi rahat säästyvät pian moninkertaisesti, kun tavaraa vähentämällä, saatkin kaiken mahtumaan nykyisiin neliöihin! Saattaahan olla, että varastoista ja kaappien uumenista löytämistäsi tavaroista voit osan myydä ja jopa ansaita järjestämisprojektillasi rahaa. Ja säästät rahaa myös siinä, kun joka kerta villasukkia aloittaessasi sinun ei tarvitse ostaa uutta lankakerää ja neulepuikkoja!

Järjestämisen ja järjestyksen ansiosta saat elämääsi hallinnan tunnetta. Saat kokemuksen, että sinä pystyt vaikuttamaan elämääsi ja elinympäristöösi. Saat tavaroiden lisäksi mahdollisesti kodin paperit järjestykseen ja varmuutta siihen, että mikään tärkeä lasku tai sopimus ei ole kadoksissa. Järjestäminen todella kannatta, koska saat itsellesi ja läheisillesi selkeämpää tilaa olla ja hengittää.

Jos koet, ettet omin voimin jaksa ryhtyä kodin järjestämiseen, pyydä ammattijärjestäjän apua. OmaTila tarjoaa ammattijärjestäjän palvelua Kuopiossa ja Pohjois-Savossa, mutta meitä ammattijärjestäjiä on ympäri Suomen myös muilla paikkakunnilla ja alueilla. Pyydä rohkeasti apua, kodin järjestäminen on investointi sinuun itseesi ja omaan elinympäristöösi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s