Kylppärissä lainehtii purkkimeri

Kylpyhuoneet ja vessat ovat kodeissa kovalla käytöllä. Näissä tiloissa käydään useita kertoja päivässä ja käyttäjinä ovat kaikki kodin asukkaat ja vieraat. Kylppäri on usein ensimmäinen paikka, jonne aamulla jokainen suuntaa ja illalla viimeinen, ennen nukkumaan menoa. Millaisissa näkymissä aloitat ja päätät päivän? On hyvin tavallista, että vessan peilin reunalle alkaa kertyä purkkeja ja purnukoita, kylpyhuoneen korit täyttyä ja kaapit pursuilla kaikenlaista tarpeelliseksi ajateltua kosmetiikkaa. Löydätkö aamulla tarvitsemasi? Käytätkö iltaisin kaikkia niitä ihania hemmottelutuotteita, joita olet ostanut päätettyäsi, että nyt satsaat itseesi ja hyvään oloon? Toivon, että vastauksesi on kyllä. Mikäli kuitenkin vähän epäröit tai tiedät, ettet enää ole edes varma, mitä kappien ja laatikoiden perimmäisissä nurkissa on, kannattaa satsata kylpyhuoneen järjestämiseen.

Kylpyhuoneessa ja vessassa on viihtyisyyden lisäksi tärkeää myös hygienia. Mitä useampi käyttäjä kylppärillä tai vessalla on, sen tärkeämmäksi tilan järjestäminen muodostuu – kun tavaraa on vähemmän ja ne ovat oikeilla paikoilla, myös siivoaminen helpottuu! Järjestämisessä kannattaa edetä omalla tahdillaan, mutta kuitenkin muistaa pitää tavoite selkeänä mielessä. Voit toteuttaa seuraavat purkkimeren äyskäröintiohjeet yhdessä päivässä tai vaikka viikon ajan, yhden jokaisena päivänä.

1) Vie vessasta ja/tai kylpyhuoneesta pois kaikki sinne kuulumattomat tavarat. Vie ne mieluiten omille paikoilleen, mutta jos niille ei ole paikkaa, vie ne lähimmäksi niiden käyttöpaikkaa.

2) Kerää näkyvillä olevat tyhjät wc-paperirullat, tyhjät pesuainepullot ja roskat roskikseen ja vie ne myös ulos asunnosta roskakeräykseen. Jos pystyt, lajittele roskat myös kierrätykseen. Tärkeintä kuitenkin on, että saat vietyä roskat pois asunnosta.

3) Ota avuksi muutama tyhjä laatikko tai kori, paperi- tai muovipussi. Varaa myös yksi pussi roskille. Jos kylppärillä on useita käyttäjiä, nimikoi laatikot tai pussit käyttäjän mukaan esim. Pekka, Siiri ja Siru-koira. Jos asut itseksesi tai käyttäjiä on vain pari, voit nimikoida korit käyttötarkoituksen mukaan: esim. pesuaineet, meikit ja hiustarvikkeet.

4) Lajittele kaikki kylpyhuoneesta löytyvät tavarat edellisessä kohdassa päättämiesi ryhmien mukaan. Voit heittää tässä vaiheessa pois kaikki loputkin tyhjät tai rikkinäiset purkit ja tarvikkeet. Jos käsittelet muiden tavaroita, muista kysyä tarpeen mukaan lupa tavaroiden lajitteluun ja erityisesti poisheittämiseen! Jos mahdollista, motivoi myös muita kylppärin käyttäjiä mukaan puuhaan! 🙂 Kosmetiikassakin on parasta ennen päiväykset, tutki niitä ja heitä pois vanhaksi menneet tuotteet. Laita säilytettävien joukkoon vain hyväkuntoisia tuotteita ja tarvikkeita. Löytyikö kaapeista 5 täyttä purkkia shampoota? Ehkä voisit lahjoittaa muutaman pullon jollekin tuttavalle.

5) Kun saat hyllyjä, tasoja ja laatikoita tyhjiksi, pyyhi niistä pölyt ja tahrat kostealla rätillä ja käytä tarvittaessa mietoa pesuainetta. Pyyhi myös ovet ja rivat ja kaappien seinät.

6) Kun olet lajitellut kaikki tavarat ja puhdistanut säilytystilat, käy läpi jokaisesta kategoriasta tavarat, purkit ja purnukat: Huuhtele niistä liat ja pölyt. Laita kaappeihin tarpeen mukaan pieniä koreja tai laatikoita, joihin voit laittaa mm. vanupuikot, pumpulit tai terveyssiteet – tavarat, jotka irrallaan leviävät helposti ympäriinsä. Jos käyttäjiä on useita, voisit valita nimikkovärin jokaiselle perheenjäsenelle. Hyödynnä lasten lempivärejä, niin järjestely menee heillekin paremmin läpi! Jos säilytät kaapissa jostain tuotteesta varakappaleita, muista, ettet osta niitä lisää ennen kuin olet ottanut viimeisenkin niistä käyttöön.

7) Mieti tarkkaan, missä eri tavaroita on järkevin säilyttää. Joka päivä tarvittavat pesuaineet ja tavarat on hyvä asetella käden ulottuville. Ehkä hiustenkuivaajan voisi laittaa seinälle koukkuun roikkumaan, jos se vie paljon tilaa kaapista. Jos tässä vaiheessa näyttää siltä, ettei kaikki tavarat mahdu kylpyhuoneen kaappeihin ja laatikoihin, selvitä voisiko tavaraa vielä vähentää tai saisiko kylppäriin lisättyä säilytystilaa. Asettele tavarat paikoilleen ja opettele laittamaan ne heti paikalleen, kun olet niitä käyttänyt. Kannusta ja rohkaise muitakin perheenjäseniä toimimaan samoin. Opetelkaa yhdessä toistamaan kohdan 1. ja 2. neuvoja päivittäin tai vähintäänkin kerran viikossa!

8) NAUTI LOPPUTULOKSESTA! Nauti tuloksista ensimmäisestä kohdasta lähtien! Jokainen pois viety roska ja jokainen paikkansa löytänyt tavara on edistysaskel! 🙂

Ps. Jos koko kylpyhuoneen järjestäminen tuntuu liian suurelta urakalta, aloita vaikka omasta meikkipussistasi. Kumoa sisältö ulos pussista ja heitä pois kaikki vanhentuneet meikit, pese meikkausvälineet ja mahdollisesti myös meikkipussi. Pakkaa pussiin vain sellaiset meikit ja välineet, joita tarvitset useimmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s