Ota käyttöön 15 minuutin sääntö!

Koti ajautuu siivouksen jälkeen nopeasti epäjärjestykseen!? Aamuisin aina kauhea kiire!
Kauhea kaaos, mutta en jaksa alkaa sitä selvittämään!

Kuulostaako tutulta? Olisi mukava saada aikaan muutosta, mutta miten se tuntuukin niin hankalalta. Suurien elämänmuutosten tekeminen on raskasta ja uusiin rutiineihin tottuminen vie aikaa. Ole siis itsellesi armollinen. Sen sijaan, että pyrkisit pistämään koko päivän aikataulut uusiksi tai aloittaisit suursiivouksen, voit kokeilla palastella tavoitteitasi pienempiin osiin.

Päätä ensin, mikä on se asia, johon kipeimmin haluat muutosta. Uusien tapojen opettelussa on tärkeää ottaa huomioon myös se, että koetko asian todella niin tärkeäksi, että haluat käyttää siihen energiaasi. Miksi opetella jotain uutta, joka jo lähtökohtaisesti on vastaan sitä, mitä luonnostaan haluaisit tehdä?

Ehdotankin sinulle, että otat käyttöön 15 minuutin säännön. Päätä jokin asia, johon elämässäsi haluat muutosta ja panosta tähän asiaan 15 minuuttia päivässä. Voit halutessasi jakaa tuon 15 minuuttia pitkin päivää muutamaksi lyhyemmäksi pätkäksi. Jos kiireiset aamut ovat sinulle ongelma, voit esimerkiksi laittaa kellon soimaan 10 minuuttia aiemmin ja illalla käyttää 5 minuuttia siihen, että päätät valmiiksi mitä laitat päällesi tai varmistat, että laukussasi on jo valmiina kaikki tarvittava avaimista ja kalenterista lähtien.

Kodin järjestämiseen tai järjestyksen ylläpitämiseen tämä sääntö toimii myös mainiosti. Jos koti tuntuu todella sekaiselta ja on vaikea päästä järjestämisessä alkuun, voit päättää jonkin tietyn alueen tai paikan, johon kohdistat 15 minuuttisesi. Voit vaikka viikon ajan joka päivä käyttää 15 minuuttia eteisen järjestämiseen. Viikon 15 minuuttisista kertyy jo 1 tunti ja 45 minuuttia – siinä ajassa saa jo ihmeesti aikaan! Toisaalta, jos tuntuu, että enemmänkin on ongelmana, että siivouksen jälkeen on hetkessä taas sotkuista, voit käyttää 15 minuuttisen siihen, että joka päivä järjestelet tuon ajan tavaroita paikalleen. Kodin siisteyteen auttaa myös vartin säännön pikkusisar 1 minuutin sääntö: Kaikki minkä tekeminen vie alle minuutin, kannattaa tehdä heti.

Kokeile ja kirjoita kommentteihin, että mihin asiaan sääntöä sovelsit!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s