Blaah. En jaksa, antaa olla – tavarapaljouteen tyytyminen

Kun nurkissa lojuu epämääräistä tavaraa ja monenmoista rojua, voi tulla väsymys ja turhautuminen siihen, että tekisi tilanteelle jotain. Minulle kävi tänään juuri niin. Istuin tulevan työhuoneeni lattialla ja ihmettelin, että mistä aloittaisin. Vanhoja tapetteja pitäisi repiä, mutta seinällä olevat hyllyt pitäisi ensin purkaa. Huoneessa on sinne kuulumattomia tavaroita, osa niistä niin painavia, etten pysty niitä yksin kantamaan ja osa sellaisia, jotka vain odottavat uutta kaappia, joka työhuoneeseen on tarkoitus hankkia. Tylsimpiä ovat tavarat, jotka eivät ole minun, mutta tuntuvat olevan ikäänkuin reviirilläni, kun näen ne edessäni. Mikähän siinä on, että toisen lojumaan jättämät tavarat häiritsevät olohuoneessakin enemmän kuin omat sotkut?

Näin käy helposti. Kun tilanne ei ole täysin omissa käsissä tai se ei ole samantien ratkaistavissa, tavarat jäävät lojumaan ja aiheuttavat edelleen jonkinasteista harmistusta. Tavaroista syntyy projekteja, jotka siirtävät järjestämistä kauemmaksi ja kauemmaksi. ”Kyllä minä sitten, kunhan saadaan se kaappi hommattua…” Pahimmillaan käy niin, että tavaramäärä vaan kasvaa, mutta projekti ei varsinaisesti etene. Sen sijaan voi keksiä jotain uutta projektia ensimmäisen toteutumista odotellessa. ”Jos vaikka remontoisi vaatehuoneen, että saa osan tavarasta siirrettyä sinne… ja puutarhatöitäkin voisi tehdä..” Ikävältä tuntuvaan, vähän työlääseen tekemiseen voi olla hankala yksin tarttua – ainakin minun on, tässä tapauksessa. Yritän kuitenkin olla lannistumatta.

Tavarapaljoudelle ei kannata alistua. Kannattaa miettiä, mitkä asiat elämässä ovat tärkeimpiä ja katsella sitten ympärilleen, että näkyvätkö ne asiat kodissa. Tärkeimmille asioille ja tavaroille kannattaa järjestää tilaa ja muita voi vähentää. Jos sinustakin tuntuu, että kotona on niin monta keskeneräistä tärkeää projektia, ettet enää tiedä mistä aloittaisit, ota vaikka kupillinen kahvia, kynää ja paperia ja tee projektisuunnitelma, johon laitat keskeneräiset projektit tärkeysjärjestyksessä. Aloita sitten kaikkein tärkeimmästä. Säkillinen perunoitakin kuoritaan peruna kerrallaan – kaikkia projekteja ei tarvitse tehdä yhtäaikaa valmiiksi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s