Kasojen synty

Miksi tavarat kasaantuu? Miksi kaikki pöydät ja hyllyjen reunat ovat täynnä kaikenlaista pientä turhaa rompetta? Epäjärjestys on inhimillistä. Tavaroista luopumisen vaikeus on inhimillistä – ja tavallista. Syitä epäjärjestyksen syntymiseen on monia.

1. Jätän tuon tavaran tuohon hetkeksi… Ehkä suurin syy tavaroiden ajelehtimiseen on se, ettei niitä tule vietyä takaisin paikalleen käytön jälkeen.

2. Minnekähän tämän laittaisi… Tavaraa on hankala laittaa paikalleen, jos sille ei ole omaa vakiintunutta paikkaa.

3. Taas se on jättänyt nuo tuohon lojumaan… Kun kaikki perheessä eivät tiedä, missä tavaroiden paikat ovat, jäävät tavarat helpommin ”ajelehtimaan”.

4. Viikkaan nämä pyykit myöhemmin… Lykkääminen on helppoa, mutta on hyvä muistaa, että tekemisen vastustamiseen menee enemmän energiaa kuin itse tekemiseen.

5. En jaksa… Stressaavan päivän jälkeen ei vaan jaksa raivata jälkiään ja laittaa tavaroita paikoilleen.

6. …aivan kamala kiire…siivoan kunhan tulen kotiin…!!! Sitten ne käsilaukusta kumotut tavarat jäävät odottamaan pöydän reunalle iltaa ja päivän päätteeksi voi todeta kohdan 5. mukaisesti: En jaksa…

7. En heitä tätä vielä pois, voihan tätä vielä joskus tarvita… Tavaroiden säilyttämisen syitä on monia. Ihminen kiintyy tavaroihin ja yhdistää niihin erilaisia tunnelatauksia esimerkiksi muistojen kautta. Kummasta olisi helpompi luopua kahvikupista vai kahvikupista, jonka olet saanut parhaalta ystävältäsi lahjaksi?

8. Kylläpä tätä sotkua on taas kertynyt…ärsyttävää, en jaksa siivota.. Huono omatunto sotkuista lamaannuttaa ja tv:n katselu voi tuntua helpommalta kuin järjestämiseen tarttuminen

Syitä voisi listata varmaan loputtomasti. Kaikki syyt ovat todella inhimillisiä. Kiireen ja stressin keskellä haluaa ihminen usein käyttää voimavaransa johonkin muuhun kuin kodin järjestelemiseen.

Kasautuvista tavaroista ei tarvitse ottaa itselleen huonoa oloa kannettavaksi. Aloita jostain nurkasta tai kaapin hyllystä ja anna muiden tavaroiden vielä olla. Laita musiikkia soimaan ja siivoa vaikka kolmen kappaleen ajan – se ei ole pitkä aika ja huomaat, että noinkin lyhyessä ajassa saat ihmeen paljon aikaiseksi! Ihaile lopputulosta, ole iloinen pieneltäkin tuntuvista edistymisistä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s